GK_SEARCH

Your Cart is currently empty.

NederlandsEnglish (United Kingdom)
facebook-like instagram

 

Openingstijden | Dinsdag - Zondag 12:00 - 17:00 

KattenKabinet

logo
https://www.kattenkabinet.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/984464630927kattenschilders1.jpglink

Screen_shot_2012-02-08_at_3.40.40_PM

Katten zijn al decennia lang een dankbaar onderwerp in de kunst. Door verschillende grote namen in de kunstwereld zijn indrukwekkende schilderijen vervaardigd. Ontdek meer over een aantal van deze schilders zoals Sal Meijer, Leonor Fini, Théophile Steinlen en Henriette Ronner-Knip.

kattenschilders
Email Print PDF

Nicholas Tarkhoff (1871-1930)

In het Kattenkabinet is het werk van Nicolas Tarkhoff te bewonderen. Veel bont gekleurde schilderijen waarop de kat een hoofdrol speelt.

Deze Russische impressionistische schilder is geboren in Moskou, begon op 24 jarige leeftijd als schilder en studeerde onder Konstatin Korovin nadat hij was afgewezen aan de Moscow School of Painting, Sculpture and Architecture. Als Tarkhoff 28 is vertrekt hij naar Parijs om daar verder te studeren. Al snel exposeert hij in de gallerie van de bekende kunsthandelaar Ambroise Vollard, Vollard stond aan het begin van vele carrières van de leidende Franse Impressionisten. Het harde werken van Tarkhoff betaalde zich al snel terug.

Zijn intense kleurgebruik en dagelijkse onderwerpen als families, Franse landschappen, stillevens en steden zijn kenmerkend voor Tarkhoff. Helaas is de schilder in eigen land nog steeds ondergewaardeerd, terwijl in vele wereldsteden werken van Tarkhoff onderdeel uitmaken van diverse tentoonstellingen.

Bron: www.kournikovagallery.com

 Nicolas Tarkhoff -Portet van kat met kind
S 0090 Nicolas Tarkhoff -Chat avec les fleurs
S 0093 Nicolas Tarkhoff -Le chat fait sa toilette
S 0090 Nicolas Tarkhoff -Chat dans les fleurs
Nicolas Tarkhoff - Geen titel
S 0092 Nicolas Tarkhoff - Chat sur fauteuil
S 0177 Nicolas Tarkhoff - Le repas des deux chats
Nicolas Tarkhoff - Opgerold katje