GK_SEARCH

Your Cart is currently empty.

NederlandsEnglish (United Kingdom)
facebook-like instagram

 

Openingstijden | Dinsdag - Zondag 12:00 - 17:00 

KattenKabinet

logo
https://www.kattenkabinet.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/984464630927kattenschilders1.jpglink

Screen_shot_2012-02-08_at_3.40.40_PM

Katten zijn al decennia lang een dankbaar onderwerp in de kunst. Door verschillende grote namen in de kunstwereld zijn indrukwekkende schilderijen vervaardigd. Ontdek meer over een aantal van deze schilders zoals Sal Meijer, Leonor Fini, Théophile Steinlen en Henriette Ronner-Knip.

kattenschilders
Email Print PDF

Kees Kelfkens (1919 – 1986)

Het affiche: “Geef een boek” welke grafisch ontwerper Kees Kelfkens heeft ontworpen voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft een mooie plek in het Kattenkabinet. Dit affiche was in 1958 het toonbeeld van de Boekenweek campagne van CPNB.

 

Kees Kelfkens, voluit Cornelis Johannes Kelfkens, geboren in Utrecht was naast grafisch ontwerper ook illustrator en welbekend ontwerper van boekomslagen. Kelfkens ontwierp vele omslagen voor Privé-Domein, een reeks van De Arbeiderspers. Door het gebruik van een vast kader wist hij herkenbare maar tevens diverse omslagen te maken.

Het ontwerp voor het boek: “Acht verhalen en sprookjes van Anne Frank” is tevens van de hand van Kees Kelfkens. De illustraties in het boek zijn ook van hem en begeleiden de verhalen van Anne Frank tijdens haar verblijf in het Achterhuis. Een bijzondere uitgave, uitgegeven in 1949.

 

 


D 0103 Kees Kelfkens - Geef een boek