GK_SEARCH

Your Cart is currently empty.

NederlandsEnglish (United Kingdom)
facebook-like instagram

 

Openingstijden | Dinsdag - Zondag 12:00 - 17:00 

KattenKabinet

logo
https://www.kattenkabinet.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/813084187463jpmorgan1.jpglink

Screen_shot_2012-02-08_at_3.40.31_PM

Het Kattenkabinet is opgericht ter nagedachtenis aan de rode kater John Pierpont Morgan (1966-1983). Deze bijzondere kater was gedurende zijn hele leven de eigenzinnige metgezel van Bob Meijer, de oprichter van het Kattenkabinet.

jp morgan
arrowdown
Email Print PDF

Elk lustrum in zijn leven ontving jubilaris Morgan een bijzonder cadeau: Op zijn vijfde verjaardag werd Morgan geportretteerd door Ansèl Sandberg. Op zijn tiende verjaardag was het cadeau een bronzen beeld, waarvoor Morgan zelf model heeft gezeten. Helaas is dit beeld nog vóór de opening van het Kattenkabinet
gestolen. Voor de viering van Morgans vijftiende verjaardag werd door zijn vrienden en bewonderaars het boekje: “Een hanige kat uit Toulouse en andere poezenkolder”, samengesteld, met vijftig aan Morgan opgedragen kattenlimericks.

Diezelfde verjaardag portretteerde Aart Clerkx de jubilerende kater en wel zo dat Morgan probleemloos Washington op het Amerikaanse dollarbiljet kon vervangen. Een éénmalige oplage van deze dollarbiljetten van de bank van Pierpont Morgan verscheen bij deze gelegenheid.

jpmorgan2Picture_6


Ook de tekst ‘In God we Trust’ op het biljet werd speciaal voor
Morgan aangepast met de tekst:

‘We trust no dog’.

Een paar van de geschenken zijn te zien in J.P. Morgans
eigen kamer in het museum.

J.P. Morgan 1966 - 1983
volledig scherm